Geschiedenis Vereniging

 

Rond 1977 werd er in Posterholt een demonstratie Karate gegeven. Dit met de bedoeling om in Posterholt een Karate school op te richten. Helaas was er niet voldoende animo om de Karate school van de grond te krijgen. Voor de vechtsporters in Posterholt zat er helaas niets anders op dan naar Echt te rijden, want daar was wel al een Karate school van de grond gekomen.

 

Taekwondovereniging Hwarang Posterholt anno 1978

Mart Everts en Lei Bakkes waren de mannen die al in de vroege jaren weg waren van vechtsport. Zij beoefenden Karate in Echt. maar hun hart lag toch meer in Posterholt. Op een gegeven moment kwamen zei in contact met Peter Hauswald, die al behoorlijk begaan was in Taekwondo. Hij was toen al in het bezit van de 3e dan. Na wat beraad is in Posterholt de Taekwondo vereniging "Hwarang Posterholt" van de grond gekomen. Tot op de dag van vandaag zijn we zeer verheugd dat wij Mart nog steeds in ons midden hebben als een fanatieke Taekwondoka. Een voorbeeld voor jong en oud.

Rond 1979 werd het trainerschap van de vereniging overgenomen door de gebroeders Wolfgang en Manfred Magdalinsky door een tragisch ongeval van Peter Hauswald. Er werd toentertijd getraind in de gymzaal achter de kerk. Het huidige kinderdagverblijf. De club bestond toen uit ongeveer 20 leden. Taekwondo was in deze jaren nog lang niet zo populair als de dag van vandaag. In deze jaren was het vechten met je benen iets heel aparts, bijna magisch. Op de dag van vandaag is Taekwondo en vechtsporten in het algemeen behoorlijk ingeburgerd en populair. In de jaren 80 en 90 was de populairiteit nog een stuk minder, toch weet men de verenging steeds draaiende te houden.

In 1988 werd Wim Esser trainer van de verenging. Nu begint de vereniging ook sterk te groeien. Door de groei van de vereniging werd er ook veranderd van trainingslocatie. Er werd gekozen voor het Cultureelcentrum de Beuk, aan de nieuw Holsterweg. In 1994 kon Wim Esser zijn functie als trainer helaas niet meer combineren met zijn drukke leven. De vereniging moest op zoek naar een nieuwe trainer. Peter Hauswald, de 1e trainer van de vereniging heeft getraind bij Lee Sang Hoon. Wat zou er nog mooier zijn dan een echte Koreaan als trainer voor de vereniging te kunnen krijgen. Dit bleek geen sprookje maar realiteit te zijn. Echter Lee bleek maar voor korte duur.

 

Taekwondovereniging Hwarang Posterholt anno 1994

In 1996 werd Frans de Rooy benaderd met de vraag of hij training wilde gaan geven in Posterholt. Frans had reeds vele jaren een eigen club in de Schinveld / Brunssum. Frans hoefde zich gelukkig niet lang te bedenken om af te reizen naar Posterholt om les te gaan geven.

Taekwondovereniging Hwarang Posterholt anno 2012

In 2012 heeft er een verandering in de vereniging plaatsgevonden en hebben we afscheid moeten nemen van
Frans de Rooy. Vervolgens heeft  Patricia Frenken, die al 6 jaar in bezit is van de trainer A licentie, de taak als hoofdtrainster overgenomen.